Ik quote dus ik ben

Ik quote dus ik ben Blogpost
1137

Gezegdes of spreekwoorden. Ze zijn zo oud als de straat. Maar verdwijnen ze niet meer en meer naar de achtergrond? Wegens ‘oubollig’ of ‘niet meer van deze tijd’? Hebben we er geen nood meer aan?

Zijn de quotes of de meer sexy versie ‘inspirational quotes’ de vervanger geworden van de antieke spreekwoorden? Een inspirational quote als ‘Don’t worry about failures, worry about the chances you miss when you don’t even try’ klinkt zoveel beter dan ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’. En bekt zoveel beter. Gegarandeerd likes op je Facebookpagina. En een al even inspirational picture erbij op je Instagramprofiel. Toch zal ik nooit de vele authentieke gezegdes vergeten die netjes bij mijn oma ingekaderd omhooghingen. Hier kan geen inspiring quote tegen op. Persoonlijk, oprecht, kort maar krachtig. En toepasselijk in alle tijden. Van vijftig jaar geleden tot nu. En misschien nu zelfs meer dan ooit. ‘Wie het geluk thuis niet vindt, vindt het nergens’. Een waarheid als een koe. Natuurlijk is het heerlijk om op citytrip te gaan, een verre reis te maken, op buitenlandse stage te vertrekken, ... Maar het geluk zal je daar niet vinden. Dat heb je hopelijk al thuis. En dient als stevige basis om gelukkig ergens naartoe te vertrekken. En met plezier terug huiswaarts te keren. ‘Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’. Want oost west, thuis best. En ja hoor, elk huisje heeft z’n kruisje. Maar ‘nobody’s perfect’, toch?

Spreekwoorden en gezegdes vormen de fundamentele basis van de internationale topquotes zoals ‘Do what makes you happy’, ‘No beauty shines brighter than that of a good heart’ en ‘Just because my path is different doesn’t mean I’m lost’. Of je nu een spreekwoorden-liefhebber of een echte quotes lover bent, bij elk gezegde vind je wel de juiste steun of motivatie op dat moment. Een gezegde, spreekwoord, (inspirational) quote of kattebelletje gidst je doorheen de fijne en minder fijne momenten in je leven. Geniet nog van deze:

  • Believe you can and you’re halfway there.
  • Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
  • Try to be a rainbow in someone’s cloud.
  • Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
  • Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht.
  • Wake up every morning with the thought that something wonderful is about to happen.
  • Beter een goede buur dan een verre vriend.

Welk gezegde of welke quote blijft jou bij?

OVER DE AUTEUR

De Wit Isabel

De Wit Isabel

Al van sinds ze klein was, houdt Isabel er een grote liefde op na: de liefde voor schrijven. En die is voor haar onvoorwaardelijk. Met haar diploma copywriting op zak zoekt ze achter elke gebeurtenis, hoe klein of hoe groot deze ook is, een mooi geschreven verhaal. In persoonlijke stijl en met een subtiele toets humor, schrijft ze met veel plezier levendige blogs.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments