Jobhopper – moi?

Jobhopper – moi? Blogpost
955

“En wat moet ik u wensen voor het nieuwe jaar? Een goed lief? Of een leuke job?” – dat hoorde ik wel vaker bij de start van het nieuwe jaar. Samen met de natte nieuwjaarszoenen kreeg ik dan zo’n blik die stiekem verraadde wat de tante of nonkel in kwestie eigenlijk wou zeggen: “het wordt toch wel eens tijd dat ge een lief mee naar het kerstfeest brengt. En dat ge een fijne, vaste job hebt. Want ge durft toch nogal eens te veranderen van werkplek.”

En dat kan ik niet ontkennen! Ik ben altijd al iemand geweest die dingen snel ‘beu’ is. Ik verkondigde tijdens mijn studies dan ook dat ik waarschijnlijk wel een jobhopper zou worden. Ik had een diploma Communicatiewetenschappen op zak en kon dus eigenlijk ook best veel kanten op. Ondertussen zijn we iets meer dan 5 jaar na mijn eerste stappen in het beroepsleven en zit ik momenteel op job nummer 4. Ik geef het grif toe: nu ik dit zo op papier zie staan, moet ik zelf even slikken. Zwart op wit ziet het eruit alsof ik maar wat doe, zonder te weten wat ik écht wil. Maar da’s niet de realiteit. Ik had op elk van mijn jobs een goede reden om weg te gaan – en die was bij elke plek ook anders. Te weinig uitdaging, te weinig groeikansen, te weinig ‘mijn ding’. Terwijl ik eigenlijk iemand gulzig ben die op professioneel vlak liever teveel wil. En dan ging ik op zoek naar iets nieuws. Iets anders. Maar die zoektocht elke keer opnieuw starten, vrat energie. Veel energie. Ik wou dan ook gewoon die vriendin zijn die vanaf dag 1 haar droomjob had gevonden.

Maar kijk. Ik heb op elke job dingen geleerd: over mezelf, over de job, over de sector, over de wereld. En die kennis heb ik in mijn rugzak gestoken en opgeborgen. En vooral: meegenomen in mijn laatste sollicitaties. Ik selecteerde strenger op vacatures, ik haakte af na eerste gesprekken als ik de ‘klik’ niet voelde of als er zaken waren die me toch niet helemaal aanstonden en ik ging voluit voor jobs die ik écht zag zitten.

Dit jaar mogen ze mij wat anders wensen. Want dat goed lief heb ik ondertussen al enkele jaren. En ook op mijn huidige job ziet het er rooskleurig uit. Het is immers niet voor niets dat het logo van mijn werkgever 'pink' is ;-). 

Ik ben dan ook razend benieuwd welke originele wensen ze dit jaar uit hun hoeden zullen toveren.

OVER DE AUTEUR

Minten Nele

Minten Nele

Liefde met een grote L. Dat gaat er door mij heen als ik aan schrijven denk. Ik schreef als kind kortverhalen, als puber gedichten, als student 2 thesissen en als ‘twenty-somethinger’ allerhande content. Dit blogverhaal is nieuw – maar wordt hopelijk een roman met een happy end.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments