Kerstmis of Stressmis?

Kerstmis of Stressmis? Blogpost
1159

Kerst komt eraan en zoals elk jaar beloofde jij jezelf dat dat deze keer niét gelijk zou staan aan chaos. Zelfs met de beste wil van de wereld alles in je hoofd tot in de puntjes regelen: het is helaas geen garantie dat alles even smooth verloopt. Wordt Kerstmis bij jou steevast gebombardeerd tot Stressmis? Dan is jouw eerste goede voornemen om dat volgend jaar anders aan te pakken!

Jij denkt: “Kerst is pas in december, tijd genoeg om cadeaus te vinden!”

Spoiler alert: de Kerstperiode is zowat de slechtst denkbare tijd om op pakjesjacht te gaan. Je verplicht jezelf om tussen de massa de juiste cadeaus te vinden, niet echt ideaal. Om maar te zwijgen van de ‘uitverkocht’-horror.

Jouw tip voor volgend jaar: start jouw zoektocht al in januari! Denk niet enkel aan Kerst aan het einde van het jaar, maar koop al leuke cadeautjes wanneer je ze tegenkomt. Bespaart je een hoop gedoe, tijd en stress.

Jij denkt: “Help, door Kerst raak ik blut!”

Jij vergeet: solden, promoties, speciale kortingsdagen zoals Black Friday, veilingsites… Doe nog een schepje bovenop de eerste tip door jouw cadeautjes tijdens het jaar én met korting te scoren.

Online shoppen is daarbij het walhalla voor elke kerstshopper: vergelijk waar je jouw cadeau het goedkoopst vindt en laat de Kerstelfjes zich maar ontfermen over die levering. Je in-december-wanhopige bankrekening dankt je bij voorbaat.

Jij denkt: “Kerst, dat is een synoniem voor fancy, toch?”

Natuurlijk! Een chique outfit zoeken, hippe tafelversiering en dan nog eens gerechten op het niveau van Sergio Herman op je bord toveren… Allemaal heel fijn, maar óók allemaal stresserend: iets wat je tijdens die Kerstperiode echt kan missen. Schrap deze stressfactor door eens kledingruil met vrienden te doen, je tafel op te vrolijken met het servies van je hippe tante of gewoon je favoriete gerecht op een nieuwe manier te serveren.

Jij denkt: “Kerst vier ik elk jaar, een checklist heb ik echt niet nodig”

Think again. Schrijf alle to do’s die rond je oren vliegen op, zodat je er niets van kan vergeten. Mensen kunnen moeilijk langskomen zonder uitnodiging, bijvoorbeeld. Kerstverlichting komt toch écht meer tot z’n recht als het ook effectief werd getest en nog steeds werkt. Mariah Carey komt niet vanzelf in jouw afspeellijst terecht. En had je al nagedacht over aperitiefhapjes voor je veganistische vriendin?

Jij denkt: “Een ‘Merry Xmas’ naar alle gsm-contacten en klaar!”

Zou het geen schande zijn om die bakken gewonnen tijd en dat fortuin aan gespaarde geld niet te gebruiken voor een extra portie Kerstgevoel? Juist ja! Ban die online berichtjes en plant je achter je bureau met een verse lading kerstkaartjes. Niemand wordt slechtgezind van een vrolijke kerstkaart in zijn brievenbus, toch?

Have yourself a merry little Christmas!

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments