Knal je goede voornemens

Knal je goede voornemens Blogpost
1698

Wat is dat toch met goede voornemens voor het nieuwe jaar? Of noem ik ze beter: goede voornemens voor de eerste drie weken van het jaar? Ik ben er eens ingedoken, eens gaan kijken naar hoe lang ik het volhield in het verleden.

Het is als een dieet: allemaal goed en wel tot het eerste koekje. Mislukt. Of dat sporten voor een kleiner van jeans. Tot ik avonden uitgeput van het uren sporten in de zetel lag en mijn rechterhand als een automatische robotarm de zak chips in dook. Mislukt. Mensen noemen het wilskracht, het ultieme ingrediënt voor het doen slagen van die voornemens. Daar doe ik niet aan mee. Ziehier: de Top 5 Voor Het Knallen Van Je Voornemens.

 1. Kies iets voor jezelf.
  Doe het niet om anderen te imponeren. Die kleinere jeansbroek, dat maakt in the end echt geen verschil. Kies voor een gevoel. Wat wil jij voelen in het nieuwe jaar? Kracht? Positiviteit? Rust? Ga daarmee aan de slag. Zoek de motivatie binnenin en niet in het oordeel, de bevestiging of het goedgekeurd worden door anderen.
   
 2. Keep it easy.
  Je hele leven opnieuw organiseren is misschien een iets te hoge berg om te beklimmen. Maak kleine hoopjes, deel het in in thema’s. Wat wil je anders op je werk? Kies één of twee dingen en spreek dan met jezelf een datum af tegen wanneer je die verandering wil of wanneer je de eerste actie zal ondernemen daaromtrent (dat het woord daaromtrent opnieuw meer mag gebruikt worden in 2019. Dat staat vast.). Andere thema’s: sociaal leven, gezondheid, familie, beweging, vakantie, digitale detox... neem er een schriftje bij en schrijf het op. Make it real!
   
 3. Doe uw goesting.
  Geen zin in goede voornemens? Weg ermee! Doe in 2019 eens jouw eigen zin. Wat doet jouw hart sneller slaan? Waarvan barst jij van de energie? Ga meer dingen doen waar je gelukkig van wordt en schrap dingen die je ongelukkig maken (of nodig een poetsvrouw uit en neem een boekhouder - zij doen het voor jou. Vaak zelfs beter). Niks moet, niksen mag.
   
 4. Kies en blijf kiezen.
  Jij bent de baas van jouw leven. Hoe vaak steek je op het werk de koppen bij elkaar? Overleg je thuis wat er op tafel komt? Eigenlijk maken we constant tijd voor vergaderen en overleg. Maar het belangrijkste overleg schiet er vaak tussen in: dat met de CEO van jouw leven. JIJ! Neem bovenvermeld schriftje en schrijf bovenstaande wensen op. Plan maandelijks een moment in je agenda om te overlopen hoe het met je doelen zit, is je visie nog hetzelfde? Wat dient er aangepast te worden? Kies telkens opnieuw voor wat jij wil ervaren, voelen, beleven.
   
 5. Plezier is de beste saus.
  Lachen is gratis! En plezier is beter dan mayonaise. Maak van goede voornemens een spel. Want als het leven een spel is, dan kan niks mislukken toch? Hoogstens even terug naar start. En dan begint het weer van voorafaan.

Maak er een knallend 2019. Allez-hoppa!

Meer van Eva? Volg dan zeker ook haar gratis webinar op 17 januari!Eva Daeleman is schrijver, yogi, bewustzijnscoach en ondernemer. Ze is bezielster van Studio Stil, een yogastudio in Mechelen. Eva is dol op energie, pindakaas en positiviteit. Een andere mindset kan heel veel wolken doen verdwijnen. De komende maanden schrijft ze regelmatig stukjes voor Bright Plus. Wil je meer lezen? Leg haar boek Omdat het kan onder de kerstboom.


 

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments