Marketing is er niet voor grote bedrijven alleen

Marketing is er niet voor grote bedrijven alleen Blogpost
0

Elke MarCom manager droomt van bodemloze budgetten om het imago van een organisatie te kunnen ontwikkelen en onderhouden. De tijd waar alles mogelijk was met ongelimiteerde middelen is helaas voorbij.

In allerlei afdelingen wordt er gesnoeid in begrotingen, gaat men rekenen, reeds voorziene uitgaves herbekijken of reduceren. Bedrijven maken andere keuzes en voeren grondige analyses (ROI) uit om te onderzoeken hoeveel geplande of uitgevoerde acties opbrengen of zich kunnen vertalen in nieuwe klanten of meer naambekendheid.

Dat is een gunstige ontwikkeling, want in tegenstelling tot de jaren waar alles veroorloofd was, denkt men nu beter na, handelt men gerichter en optimaliseert men de kennis van de markt.

Maar hoe zit het dan met kleine bedrijven?

Ook kleinere bedrijven hebben behoefte aan communicatie, meer naambekendheid en positionering ten opzichte van concurrenten, ... om het nog niet te hebben over start-ups, die vanaf nul moeten beginnen.

Vaak komt precies in dit stadium de assistant om de hoek kijken... Is er geen budget voor een marketingafdeling? Geen nood, deze rol wordt aan jou toebedeeld.

Met de komst van internet en sociale media, is dit een kans om met beide handen vast te grijpen. Neem een kijkje op de rubriek Social Media op We Assist You, met alle nieuwe subrubrieken, waar ongelooflijk veel tips in overvloed aanwezig zijn!

Maar marketing en communicatie betekenen veel meer dan louter het aanboren van sociale netwerken. Hoe ga je te werk?

  • Om te beginnen, is het van belang om een duidelijk beeld te hebben van je objectieven. Wens je het imago van het bedrijf te verjongen? Of wil je je naambekendheid uitbreiden? Of misschien wil je meer klanten verwerven... ? Analyseer je doel en wensen, voor nu en voor de toekomst. In functie van wat je wenst te bereiken, bepaal je de strategie en de middelen die ingezet moeten worden, alsook de personen die je daarbij kunnen helpen.
  • Een intern onderzoek bij collega’s organiseren en je klanten ondervragen (desnoods op kleine schaal) om te weten wat ze echt denken, kan ook een goed idee zijn. In dit opzicht is de kwaliteit van de resultaten van groter belang dan het aantal ondervraagden.
  • Wil je meer omzet draaien? Koop of huur een databank, organiseer je telefonische opvolging in samenwerking met het commerciële team (aan de hand van mailings of e-mailmarketing). Ik raad de rubriek Sales van We Assist You warm aan. Je zal niet teleurgesteld zijn!

Tot slot nog drie tips, die vanzelfsprekend lijken maar onfeilbaar zijn:

  • Je zal zonder twijfel een beroep doen op diverse partners, die in hun vakgebied experts zijn, om een aantal projecten uit de grond te stampen (bijvoorbeeld het ontwerp van stickers voor voertuigen, een website, de bestelling van tassen met logo, brochures enz.) Wees logisch en samenhangend in je keuzes! Kies altijd dezelfde kleuren, hetzelfde logo, hetzelfde lettertype... Een goed begin in branding is het systematische gebruik van een identiek beeld.
  • Foto’s spreken boekdelen en trekken de aandacht. Een professionele fotoshooting is ideaal maar vaak erg prijzig. Er bestaan talrijke online beeldbanken. Het ideale beeld vinden is vaak een werk van lange adem, maar het loont de moeite want sommige foto’s springen echt in het oog en zijn vaak nog maar weinig door anderen gebruikt. Wil je er meer over weten, surf dan bijvoorbeeld naar www.istockphoto.com, www.shutterstock.com of www.fotalia.com.
  • Tot slot nog dit: als je slechts over kleine middelen beschikt, probeer dan zo optimaal mogelijk te communiceren. Alle ‘supports’ kunnen van pas komen: je elektronische handtekening, de achterkant van je visitekaartje, sociale media, zelfs je facturen! Met een beetje creativiteit zal je lijst met verkoopkanalen steeds blijven groeien en je bedrijf goed zichtbaar worden...

 

OVER DE AUTEUR

Tay Joëlle

Tay Joëlle

Joëlle is met passie actief in de communicatie. Al van jongs af aan is schrijven haar ding. Voor haar moet een boodschap professioneel zijn, aangenaam om lezen en bovenal helder vanaf de eerste lectuur.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments