Stress op het werk

Stress op het werk Blogpost
763

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: stress op het werk. Misschien krijg je al zenuwen van de titel omdat je eigenlijk geen tijd hebt om dit te lezen en nog zoveel te doen hebt? Of denk je net “Oh god, dit artikel moét wel over mij gaan!”.

Wat het ook mag zijn, je bent niet alleen. En gelukkig maar! Door al dat gestress zijn er ondertussen al talloze tips die je snel en makkelijk kunnen helpen. En om jou wat opzoekstress te besparen, staan ze hieronder gewoon opgelijst. Handig toch ;-)

1. Maak van stress een nieuwe vriend

Wait, what? Uiteraard wordt stress niet degene die je vrijdagavond belt om een stapje in de wereld te gaan zetten. Wel is het belangrijk om stress niet als je grootste vijand te zien. Bekijk je fysieke reacties zoals zweten of versnelde hartslag als een teken van je lichaam dat zich klaarmaakt om een bepaalde challenge aan te gaan. Onderzoek wees uit dat deze mindset ervoor zorgt dat je minder gestresseerd, minder angstig en zelfzekerder wordt. Hello stress, nice to meet you!

2. “Ik zag, ik schreef, ik vergat”

“Schrijven om te vergeten” wordt vanaf nu het nieuwe motto van de chaoten onder ons. Maak van de chaos in je hoofd een to-dolijstje, en laat het daarna LOS! Kijk ernaar als je een taak hebt afgerond en een nieuwe begint, maar vergeet het wanneer je een taak uitvoert. Minder chaos zorgt voor minder stress, meer concentratie en meer gedaan krijgen. Een win-win-winsituatie, zo binnen handbereik.

3. Give it a break

Niet enkel de mensen van Royco mogen in pauze geloven. Jij ook! Het is noodzakelijk om even je gedachten los te kunnen laten, stressvolle situatie of niet. Een ideale pauze bestaat uit een 5 à 8-tal minuutjes die je na 50 minuten werken neemt. Om het helemaal top te maken, ga je best even buiten frisse lucht halen én kijk je in de verte. Dat geeft je ogen de kans om even tot rust te komen na al dat gestaar op het scherm, zónder daarbij ineens een slaapsessie te moeten inlassen.

4. Ken je prioriteiten

Krijg je stress van een ellendig lange to dolijst? Dan is het tijd om prioriteiten te stellen. Niet alles kan even belangrijk zijn, dus ga na voor jezelf welke taken belangrijk en dringend zijn. Een voorbereiding van een vergadering die binnen 30 minuten afgewerkt moet zijn, is misschien wel wat belangrijker dan die Starbucksafspraak met je vriendinnen. Al kan dat laatste dan weer als pauze worden gezien, wat dan uiteraard ook niet onderschat mag worden ;-)

“Do something today that your future self will thank you for.”

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments