Waarom Jessica vol goesting uitkijkt naar haar volgende hr-uitdaging via Outsourcing Solutions

Waarom Jessica vol goesting uitkijkt naar haar volgende hr-uitdaging via Outsourcing Solutions Blogpost
168

Jessica ontdekte haar passie voor human resources bij haar vorige werkgever. Daar kreeg ze de kans om intern door te groeien naar een functie binnen hr en die heeft ze met beide handen gegrepen. Al haar kennis heeft ze dus on the job verworven, van groentje tot volwaardige hr-medewerker. Ondertussen werkt Jessica als hr project consultant bij Outsourcing Solutions, sinds de zomer van 2018. Ze vertelt jou dan ook graag waarom deze job haar zo bevalt!

Na een loopbaan van meer dan 12 jaar bij mijn vorige werkgever, waarvan 8 jaar binnen human resources, was het tijd voor iets nieuws. Ik wist dat ik richting hr wilde, maar was er nog niet helemaal uit welke sector mij nu het meest aansprak. Daarom kwam Outsourcing Solutions voor mij als geroepen. De diversiteit aan functies, werkomgevingen en sectoren zijn een echt pluspunt naar de uitbouw van mijn carrière toe. Bovendien komen er zo telkens nieuwe uitdagingen op me af en krijg ik de kans mijn competenties op tal van vlakken te verruimen. Ik vind het heel belangrijk om mijn kennis op tijd en stond bij te schaven, want hr staat natuurlijk niet stil. De verschillende projecten houden mij dan ook scherp en zorgen ervoor dat ik enorm veel kan bijleren.

Mijn eerste project via Outsourcing Solutions was meteen een echte meevaller. Het was ook mijn eerste uitdaging in een internationaal, beursgenoteerd bedrijf. Wat begon als een korte oplossing in afwachting van de aanwerving van een vaste medewerker, werd uiteindelijk een project van zo’n 13 maanden. Ik werkte als hr-generalist en was contactpersoon voor verschillende filialen. Ik had een heel ruim en boeiend takenpakket. Ik was verantwoordelijk voor rekrutering, on- en offboarding, het opvolgen van de personeelsadministratie, loonverwerking, het optimaliseren van bestaande hr-processen, het opzetten van nieuwe processen en nog zoveel meer. You name it, I did it!

Wat het extra fijn maakte, was dat ik onmiddellijk beschouwd werd als een deel van het team. Ik mocht mee genieten van leuke attenties en werd op het einde van mijn project in de bloemetjes gezet om me te bedanken. Het was dan ook heel leuk om op die manier te voelen dat ik alles tot een goed einde heb gebracht en dat iedereen erg tevreden was. Ook al voelde ik mij na al die maanden al helemaal thuis op mijn eerste project, kijk ik nu vol goesting uit naar mijn volgende hr-uitdaging via Outsourcing Solutions!

In afwachting daarvan ondersteun ik de consultants op het Secretary Plus-kantoor in Roeselare. Superleuk om hier een handje toe te steken en op die manier een kijkje te nemen achter de schermen. Nog een stukje extra ervaring om toe te voegen aan mijn hr-kennis.

Wat ik heb geleerd uit mijn eerste project via Outsourcing Solutions? Werken als project consultant betekent dat je beschikt over een grote dosis zelfstandigheid en houdt van uitdaging. Zoveel verschillende ervaringen opdoen met de zekerheid en continuïteit van een vast contract is gewoonweg fantastisch.

Meer weten over Outsourcing Solutions? Surf naar www.secretary-plus.be/projecten

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments