Werkdag zkt. outfit

Werkdag zkt. outfit Blogpost
0

Een nieuwe dag, een nieuwe outfit. Je kan het zien als een uitdaging om modellen van de Fashion Week te evenaren of je kan er lichtelijk depressieve symptomen door vertonen.

Hoe dan ook, een outfit moet en zal je uit die kast moeten trekken. Tenzij je bij de lucky few zit die thuis werken, dan mag je jezelf heus wijsmaken dat die rafelige pyjama er nog wel mee door kan.

Aangezien er nog geen wetenschappelijk verantwoorde verbanden zijn gevonden tussen werkgevers en liefde voor joggingbroeken, is het voor de rest van ons wel aangewezen om toch maar uit die slaapkleren te geraken.

De goed georganiseerde personen planden uiteraard de dag op voorhand al welke outfit ze zouden aantrekken. Minder tijdverlies, minder stress, een productievere ochtend en nog veel meer voordelen die je in alle timemanagementcursussen op je afgevuurd krijgt. Helaas beschikt niet iedereen over dat fantastisch handige talent.

Om die stressniveaus niet elke ochtend tot ongekende hoogtes te tillen, kan een doelgerichte aanpak wel van pas komen. Het doel: een fashionable outfit die net niet té Kim Kardashian is, maar vooral mijlenver van een grijze muis-combo. Na 283 #OOTD-foto’s op Instagram te liken, is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken.
Vastberaden wordt een jeans uit de kast getoverd, een blouse daarbij en met die sneakers maak je het geheel nog wat hipper ook. Of dat zou het toch geweest zijn als die blouse niet als een bolletje achteraan in je kleerkast was terechtgekomen. En dus dringend 4 strijkbeurten nodig heeft. En je nog liever doodvalt dan nu Strijkijzer De Verschrikkelijke boven te halen.

Nieuwe poging! Een kleedje, enkellaarsjes en toffe ketting dan? Geweldig, als die bijhorende panty nog in zijn ‘gatenloze’ tijdperk zat. Sinds wanneer is trouwens die ketting beginnen verkleuren?

Tik tak, 38 minuten later en nog exact 4 minuten om in kleren te geraken, een ontbijt achterover te keilen en de deur uit te lopen. Een laatste wanhopige blik op je kleerkast, om dan uiteindelijk dezelfde (f)outfit te nemen die je er elke week wel eens uittrekt. De Fashionqueen zal toch nog maar een werkdag moeten wachten.

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments