Werken in een GPTW

Werken in een GPTW Blogpost
724

Hallo, ik ben Nele en werk bij Secretary Plus, een GPTW. Een GPTWhat, hoor ik je denken? Een GPTW: Great Place to Work! Met andere woorden: één van de leukste bedrijven in België waar je maar kan werken. En of ik daar content van ben! De organisators van Great Place to Work omschrijven zo’n werkplek als een plaats waar je de mensen waarvoor je werkt vertrouwt, je trots bent op wat je doet en waar je het leuk vindt om met je collega’s samen te werken. Hoe dat dat bij ons in de praktijk invulling krijgt? Enkele voorbeelden:

  • De ontvangst: Vanaf dag 1 word je hier met open armen ontvangen. Je voelt je meteen thuis, iedereen heet je van harte welkom en je team voorziet altijd wat lekkers om die eerste dag extra leuk te maken: ontbijtkoeken in mijn geval. Ik vond eerste werkdagen op andere jobs altijd een klein beetje sterven: heb ik wel de goede keuze gemaakt? Geraak ik hier wel aan gewend? Gaan mijn collega’s mij wel leuk vinden… Maar hier ben ik breed glimlachend naar huis gereden na dag 1 en wist ik meteen: dit komt goed!
  • De sfeer: Er heerst een open, fijne sfeer op de werkvloer. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt tegelijkertijd ook hard gelachen. (En hard gesnoept.) Collega’s zeggen vriendelijk hallo als ze toekomen, spreken je aan over hoe het met je gaat en iedereen staat klaar om elkaar te helpen op eender welke manier. Ijsjes bij te warm weer, lunchen in het zonnetje, warme chocomelk drinken: het kan. Work hard, play hard.
  • De communicatie: Die is open. Wij praten allemaal open met elkaar, ook met het managementteam. Zit je met iets verveeld? Ben je het niet eens met een collega? Alles is bespreekbaar en dat maakt dat je ’s avonds niet naar huis moet gaan met iets wat van je hart moet.
  • Het vertrouwen: Is vertrouwen niet zoiets dat je moet winnen? Dat ervaar ik hier alleszins niet. Je krijgt je taken toegewezen, je weet dat er mensen zijn die je hierin gaan kunnen helpen, maar je mag er tegelijkertijd ook je eigen ding mee doen. Niemand zit je te controleren of je je werk wel zus of zo uitvoert. Een verademing en een heel fijn gevoel!
  • De trots: Ik ben trots op mijn werkgever, ja. Trots op wat Secretary Plus doet, en trots op de manier waarop we het doen. We helpen assistants aan hun droomjob, op een open en professionele manier. We doen grondige screenings van kandidaten en matchen de ideale kandidaat met de ideale job. Het is niet zomaar dat ik ook trots mag zijn omdat we marktleider zijn binnen onze supportniche. En omdat we terecht een Great Place to Work zijn.

Maar genoeg geschreven nu. Mijn collega’s roepen mij dat ik een stukje taart moet komen eten om te vieren dat we dit jaar opnieuw zijn verkozen tot een Great Place to Work!

Lastig seg, zo’n collega’s en zo’n werkgever.

OVER DE AUTEUR

Minten Nele

Minten Nele

Liefde met een grote L. Dat gaat er door mij heen als ik aan schrijven denk. Ik schreef als kind kortverhalen, als puber gedichten, als student 2 thesissen en als ‘twenty-somethinger’ allerhande content. Dit blogverhaal is nieuw – maar wordt hopelijk een roman met een happy end.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments