What to learn from Leading Ladies

What to learn from Leading Ladies Blogpost
0

Glazen plafonds sloegen ze aan diggelen, stereotypes en vooroordelen maakten ze met de vloer gelijk: meer en meer vrouwen hinkelden vrolijk voorbij elke hindernis op hun business pad en zijn nu het toonbeeld van succesvolle zakenpersonen. Hoe ze dat deden? Elk met hun eigen doorzettingsvermogen. Watch & learn van deze inspiratiebronnen!

Amal Clooney

Wie Clooney hoort, neigt misschien eerst te denken aan dé befaamde George Clooney (al dan niet met Nespresso in de hand). Toch moet Amal – zijn vrouw – zeker niet onderdoen. Als activiste, advocate en auteur zet ze zich in voor internationale mensenrechten en deinst daarbij niet terug van een uitdaging. Internationale juridische erkenning van de Armeense genocide, het Joegoslaviëtribunaal waarin misdaden tegen de menselijkheid werden vervolgd, advocaat zijn van de oprichter van WikiLeaks… Dat zij een zeer gerespecteerde persoon in de juridische wereld is, staat buiten kijf. Al van jongs af aan werkte ze hard voor haar doel. Zo behaalde ze al enkele awards tijdens haar studies. De “Jack J. Katz Memorial Award for excellence in entertainment law” staat bijvoorbeeld mooi op haar schouw te blinken. Onderdoen voor haar man? Geen sprake van!

~ The key to success is to start before you are ready.

Kylie Jenner

“Is dat niet de zus van Kim?”. Jazeker, de kans dat je Kylie als familielid van de welbesproken Jenners kent, is groot. Toch heeft ze ondertussen al heel wat meer bereikt dan enkel de schaduw van grote zus Kim te zijn. Net 16 geworden, zag Kylie kansen en begon ze haar carrière. Een kleding-, schoenen-, handtassen-, sieraden-, cosmetica- en zonnebrillenlijn zorgden er ondertussen voor dat haar vermogen in 2019 op een bescheiden 900 miljoen (!) dollar wordt geschat. Niet slecht, om het “zusje van” te zijn.

~ If you’re going to rise, you might as well shine.

An Lemmens

Selfmade women zijn niet enkel over de grenzen te vinden. Niet meer weg te denken van het Vlaamse televisiescherm is bijvoorbeeld An Lemmens. An werd ontdekt tijdens een optreden en kreeg toen de kans om voor TMF te gaan werken. Ondanks haar studies voor dierenartsassistente begon ze met volle moed haar carrière in de mediawereld, waar ze al gauw talloze shows en programma’s presenteerde. Succesvol was ze zeker, maar haar liefde voor dieren verdween niet. Ze startte daarom haar eigen iniatief Pin Up Pup in 2013, waarbij ze zich inzette om asieldieren aan een nieuwe thuis te helpen. An volgde dus toch haar droom en dat bovendien ook met succes!

~ Don’t call it a dream, call it a plan.

Eline De Munck

Eline was gefrustreerd en startte dan maar een razend populair brillenmerk. Dat zou het zéér beknopte, maar toch vrij accurate ontstaan van Odette Lunettes kunnen omschrijven. Samen met tv-director Bob Geraets vond tv-presentatrice Eline het steeds moeilijker om leuke brilmonturen te vinden die ze voor haar programma’s kon dragen. “Dan maar van een nood een deugd maken en een eigen brillenmerk beginnen!”, dacht Eline. En zo geschiedde: in 2015 werd Odette Lunettes in het leven geroepen. Sindsdien vielen al velen voor de originele monturen en ook internationale celebrities werden er al mee gespot.

~ Some people aren’t successful because when opportunity knocks, they complain about the noise.

Saskia Van Uffelen

In 2011 werd ze verkozen tot ICT Woman of the Year. “In ICT?” hoor ik je denken. Absoluut, Saskia werkte zich helemaal naar de top in een sector die vaak als een mannenwereld wordt omschreven. Ze is momenteel CEO, moeder van vijf kinderen, digitaal ambassadeur voor België én auteur van columns en boeken. Of dat gelijk staat een gestresseerde vrouw aan de rand van een burn-out? Think again. Saskia hecht veel waarde aan haar work-life balance en zal die dan ook altijd in evenwicht proberen te houden. In haar vrije tijd vind je haar dus niet achter haar computerscherm, maar wel met een grote glimlach en al tuinierend tussen haar planten.

~ It’s easier to stand on the sideline, criticize, and say why you shouldn’t do something. The sideline is crowded, get in the game.

Ellen DeGeneres

De populaire ‘Ellen DeGeneres Show’ maakt van Ellen Lee Degeneres herself vandaag een alom gekende en populaire tv-presentatrice. Toch verliep niet heel haar carrière van een leien dakje. Talloze televisieshows en series die flopten, stopten na één seizoen of slechte kritieken ontvingen: Ellen heeft er helaas een aantal van op haar palmares staan. Toch bleef ze niet bij de pakken zitten en bouwde ze onverstoorbaar voort aan haar droom om in de comedy-wereld aan de slag te gaan. En met succes! Elf nominaties voor Daytime Emmy Awards - waarvan ze er vier verzilverde – waren het bewijs dat Ellen gehaald had waarvoor ze werkte. En dat bleef niet onopgemerkt. Ook president Obama zag het harde werk van Ellen: niet enkel haar carrière als comedian en haar jarenlange werk om een glimlach op het gezicht van kijkers te krijgen, maar ook haar noemenswaardige coming-out als lesbienne in een periode waarin homoseksuele huwelijken nog geen vanzelfsprekendheid waren. Ze kreeg dan ook de Presidential Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding die in de Verenigde Staten aan burgers kan worden gegeven, aan degenen die een bijzonder significante bijdrage hebben geleverd aan de Verenigde Staten, wereldvrede, cultuur of andere betekenisvolle ondernemingen. Een inspiratiebron om U tegen te zeggen!

~ A fall isn’t final unless you stay on the ground.

En jij, wat maakt van jou een selfmade (wo)man?

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments