Veelgestelde vragen

Om je op weg te helpen vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact op via e-mail of via 036 529 90 80

Registratie en Premium lidmaatschap

Ik was Premium lid op Assistant Plus wat nu?

Ben je reeds Premium lid? Dan ben je dit ook op We Assist You. Vervalt je Premium lidmaatschap voor 31/03/2017 dan heb je recht op 4 webinars. Is je lidmaatschap langer geldig, heb je recht op 8 webinars. Natuurlijk heb je nog steeds toegang tot al onze Premium artikels en voorbeeldbrieven.

Wat zijn de voordelen van gratis lidmaatschap op We Assist You?

Als lid van We Assist You is jouw talent altijd mee met de laatste ontwikkelingen en beschik je over de tools om jouw hard en soft skills op elk moment aan te scherpen. Via We Assist You heb je toegang tot vakgerelateerd nieuws, carrièretips, blogs over actuele en praktijkgerichte topics, geschreven door mensen uit het vak en wedstrijden waarmee verrassende cadeaus te winnen zijn.

Wat omvat het gratis lidmaatschap op We Assist You?

Indien je lid bent van We Assist You heb je toegang tot onze wedstrijden, blogs, vacatures en 40% van de gepubliceerde artikels op de website. Meer informatie nodig? Raadpleeg hier alle voordelen van gratis lidmaatschap op We Assist You!

Hoe kan ik me registreren?

Je kan je zeer eenvoudig en gratis registeren op We Assist You via deze link. We vragen je enkel je naam, e-mailadres, wachtwoord en professionele status mee te geven (ben je aan de slag, op zoek naar werk, freelance of student). Deze informatie hebben we nodig om je toegang te geven tot jouw account en je artikels, tools & blogs op maat aan te bieden.

Hoe kan ik mijn account activeren?

Na het registeren op We Assist You vragen we je om je account te activeren, dit om veiligheidsredenen. Na registratie vertrekt er automatisch een e-mail naar het opgegeven e-mailadres en hoef je enkel op de verificatielink in de mail te klikken. Heb je deze e-mail niet ontvangen check dan zeker eerst je spam folder. Kan je de mail niet vinden? Neem dan contact met ons op!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik deze opvragen?

Je kan je wachtwoord opnieuw instellen via deze link.

Wie schrijft de artikels en blogs die op We Assist You verschijnen?

We Assist You zorgt grotendeels zelf voor de artikels, tools en blogs die op de site verschijnen. Verder doen we ook beroep op een aantal nauwkeurig geselecteerde freelance copywriters en bloggers. Heb je een vraag over een specifiek artikel of heb je suggestie voor een artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Ik beschik over een Premium code. Waar kan ik deze ingeven?

Ben je een nieuw lid? Dan kan je deze rechtstreeks ingeven op het einde van je registratie. Ben je reeds lid? Gebruik dan deze link.

Aankopen en credits

Ik beschik over een kortingscode. Waar kan ik deze ingeven?

Je kan je kortingscode ingeven onderaan het overzicht van je bestelling.

Wat is een Premium credit?

Een Premium credit is een credit waarmee je voor bepaalde tijd (6 of 12 maanden) Premium lid zal worden van We Assist You. Dit wil zeggen dat je onbeperkte toegang zal hebben tot alle artikels op We Assist You en je ook gebruik kan maken van alle voorbeeldbrieven en templates. Je kan een Premium credit voor jezelf gebruiken maar je kan deze ook uitdelen/doneren aan een collega. Na de aankoop van een Premium credit heb je 1 jaar de tijd om deze te activeren/doneren.

Wat is een webinarcredit?

Een webinarcredit is een credit waarmee je 1 webinar kan volgen. We Assist You biedt jou een uitgebreide keuze aan webinars om zo steeds mee te blijven met de laatste trends. Je kan een webinarcredit voor jezelf gebruiken maar je kan deze ook uitdelen/doneren aan een collega. Na de aankoop van een webinarcredit heb je 1 jaar de tijd om deze te gebruiken/doneren.

Waar vind ik een overzicht van mijn beschikbare credits?

Je kan steeds een overzicht van je beschikbare credits terugvinden onder credits op je profiel.

Hoe kan ik een credit doneren?

Na het aankopen van credits zijn deze beschikbaar onder credits op je profiel. Klik op het icoon naast de credit dat je wil doneren, hierdoor krijg je de optie om deze credit te doneren aan iemand anders. Je krijgt een pop-up om hier het e-mailadres van de persoon in te geven en een persoonlijke boodschap mee te geven. Klik hierna op “doneren” en je credit is vertrokken naar de persoon naar keuze. Opgelet! Je kan deze credit tot maximum 1 jaar na de aankoop activeren of doneren.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden op We Assist You?

Op We Assist You kan je betalen met: overschrijving (factuur), bancontact, kredietkaart, SOFORT banking, belfius Direct net, KBC Online Payment.

Waar kan ik mijn aankoopgeschiedenis terugvinden?

De geschiedenis van je aankopen op We Assist You kan je terugvinden onder credits op je profiel.

Waar kan ik mijn factuur raadplegen?

Heb je producten of diensten aangekocht via een bedrijf? Dan zal jouw factuur per post opgestuurd worden. Indien je een digitale kopie wenst te ontvangen, neem dan contact met ons op.

Webinars

Waar kan ik een overzicht van de aangeboden webinars terugvinden?

Het overzicht van alle webinars kan je onder "webinars & events" in het hoofdmenu vinden. Tip: Zoek je webinars binnen een bepaalde periode, gebruik de filter aan de linkerkant!

Hoe kan ik me inschrijven voor een webinar?

Om je in te schrijven voor een webinar ga je eerst naar de overzichtspagina van alle webinars en events. Kies vervolgens je webinar naar keuze en klik op “inschrijven”. Indien je voldoende credits beschikbaar hebt zal je enkel je inschrijving moeten bevestigen. Hierna zal je van het GoToWebinar systeem automatisch een e-mail ontvangen met de bevestiging van je inschrijving. Je kan in je profiel ook steeds alle webinars/events terugvinden waarvoor je bent ingeschreven. Heb je geen webinarcredits beschikbaar hebt zullen we je eerst vragen om er aan te kopen via onze webshop.

Waar kan ik de opname van een webinar bekijken?

Je zal de opname van het webinar de dag nadien ontvangen via een e-mail van het GoToWebinar systeem. Opgelet! We sturen je enkel de opname indien je ingeschreven was voor het webinar.

Wat is de kostprijs van 1 webinar?

De standaard kostprijs van een webinar is 1 webinarcredit. Slechts enkele webinars zullen gratis aangeboden worden.

Andere

Hoe kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief?

Om je in te schrijven voor onze nieuwbrief ga je naar instellingen op je profiel. Hierna kan je bij accountinstellingen aangeven dat je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Hoe kan ik me uitschrijven voor de nieuwsbrief?

Om je uit te schrijven voor onze nieuwbrief ga je naar instellingen op je profiel. Hierna kan je bij accountinstellingen een vinkje uitzetten om zo de nieuwsbrief niet meer te ontvangen.

Waarom kan ik bepaalde artikels op We Assist You niet lezen?

Bepaalde artikels en templates zijn voorbehouden voor onze Premium leden.

Wat is een jobalert en hoe stel ik een jobalert in?

Wat is een job alert en hoe stel ik een jobalert in? Een job alert is een automatische zoekopdracht op basis van jouw wensen en eisen die de nieuwste vacatures rechtstreeks naar je mailbox stuurt. Mis geen enkele job en stel nu jouw job alert in! Om een job alert in te stellen ga je naar jobalerts onder jobs in je profiel. Klik op “voeg een jobalert toe”. Hierna kan je jouw criteria instellen om zo een jobalert nooit, dagelijks of wekelijks te ontvangen.

Hoe schakel ik een jobalert uit?

Om een jobalert uit te schakelen ga je naar job agenten onder jobs in je profiel. Ga met je muis op de job agent staan die je wil uitschakelen. Klik op het prullenbak icoon en bevestig dat je de jobalert wil verwijderen. Opgelet! De jobalert zal nu definitief verwijderd zijn. Wil je deze enkel voor een bepaalde periode uitschakelen kan je deze aanpassen door op het potlood icoon te klikken en de frequentie op nooit te zetten.

Scroll naar boven